Регистрация

Пържени кюфтета с галета

Пържени кюфтета с галета
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4556

Панирани кюфтета от кайма смес.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг кайма смес
  • 3 глави лук
  • 1 връзка магданоз
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 3 яйца
  • 4-5 филии хляб (зависи от големината)
  • 1/3 ч.л. сода
  • 100 г галета
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Каймата изсипете в тенджера или друг голям съд и ставете на стайна температура. През това време обелете и наситнете лука, а хляба накиснете във вода. Магданоза наситнете.

2. Добавете към каймата магданоза, лука, подправките, яйцата и содата. След това изстискайте хляба от водата и го натрошете в каймата. Замесете хубаво и оставете да почине за 10-тина минути.

3. През това време си пригответе решетъчна лъжица за вадене, съд, застлан с домакинска хартия за попиване на излишната мазнина и чиния с галета за панирането на кюфтетата. Сложете олиото да загрява, като имате готовност да долеете още. Не прекалявайте с количеството - кюфтета не се готвят на маслена баня.

4. С мокри ръце оформяйте от каймата сплеснати кюфтета и ги пържете до позлатяване на коричката. За да сте сигурни, че са готови, можете да жертвате 1-2 като ги разчупите и проверите сърцевината.

5. Сервирайте с любимия сос и адекватна гарнитура от пресни зеленчуци или печени картофи, варен ориз и каквото друго харесвате. Идеално мезе за вино и бира са.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта