Пържени китайски спагети със свинско
Средно | Порции 2
| Видяна: 3846
Спагети със запръжка от месо с лук.
Необходими продукти:
- 2 ч.л. чесън/лук шалот, нарязан
- ½ краставица, нарязана на жулиени
- 200 г свинска кайма
- 2 с.л. сос за потапяне "Патица по пекински", сос барбекю или друг сос по избор
- ½ с.л. олио
- 1 ч.л. светъл соев сос
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 190 г плоски бели спагети
- 30 мл вода (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите в тенджера с вода. Отцедете и заделете.
2. Почистете краставицата от кората и семената. Нарежете я на тънки ивици.
3. Сгорещете уок и налейте олиото.
4. Прибавете чесъна/лука шалот и запържете докато покафенеят леко.
5. Прибавете свинското и пържете като разбърквате до готовност.
6. Прибавете соса от печена патица, както и двата вида соев сос.
7. Прибавете вода и оставете да поври на слаб огън, ако предпочитате повече сос.
8. Поднесете спагетите с този сос.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ