Регистрация

Пържени картофи с наденички в яйчен сос

Пържени картофи с наденички в яйчен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 466

Пържени картофи в яйчен сос с лук, чесън и наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • 500 г картофи
  • 6 яйца
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. пушен пипер
  • 1 наденица или 2 от тънките наденички
  • 70 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци и разделете на влакна. Чесъна нарежете на тънки шайби. Картофите обелете, измийте и разполовете по дължина. След това всяка надлъжна половина нарежете на напречни тънки полумесеци.

2. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см на умерен огън.

3. Изсипете лука и чесъна и бъркайте 4 минути. Добавете картофите, размешайте добре и оставете да се пържат за 10 минути като периодично размешвате.

4. През това време чукнете яйцата в купа и ги разбийте със солта и двата вида пипер. Ако използвате тънки наденички, нарежете на тънки кръгчета. Ако сте се спрели на дебела наденица - нарежете на тънки полумесеци. Изсипете при яйцата и размешайте.

5. Запържените картофи с лук и чесън изсипете в яйчената смес, разбъркайте хубаво и върнете в тигана. Сложете капак, намалете огъня на умерен и оставете да се готви 10 минути.

6. С помощта на чиния обърнете запеканката и върнете в тигана за още 5 минути под капак, за да се запече и долната страна. Докато се готви рендосайте кашкавала.

7. Поръсете кашкавала отгоре и сложете капака за 2 минути - колкото да се разтопи кашкавалът. После прехвърлете в чиния и нарежете на триъгълни парчета като пица.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта