Регистрация

Пържени банички с фурми



Пържени банички с фурми
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1145

Сладки пирожки с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.07.2018

Пържени тестени хапки с плодова плънка и аромат на анасон и карамфил правят Лора и Стоян, за да предложат домашна семейна закуска, която можете да пъхнете в чаната, ако остане и да прихапнете на плажа, на планина или в обедната почивка на работа. Хрупкави, сладки и различни тези банички прилъгват към преяждане.

Плънката се прави като в блендер се смилат фурми без костилки с карамфил, портокалови кори и анансонов алкохол - пастит, узо или мастика. Добавя се и вода, за да се превърне сместа в гъста каша. Заделя се настрана и се започва пипкавата работа по тестото. То се замесва със свинска мас и масло, за да е тежко и да може да хване неустоима коричка при пържене. Плънката се увива в тестото - как точно става и за какво трябва да се внимава - гледайте във видеото.

Накрая остава само да изпържите на маслена баня и после идва сладката гастрономична награда за труда ви.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта