Пържени банички с фурми
Сладки пирожки с плодове.
Бон Апети
Излъчен на 03.07.2018
Пържени тестени хапки с плодова плънка и аромат на анасон и карамфил правят Лора и Стоян, за да предложат домашна семейна закуска, която можете да пъхнете в чаната, ако остане и да прихапнете на плажа, на планина или в обедната почивка на работа. Хрупкави, сладки и различни тези банички прилъгват към преяждане.
Плънката се прави като в блендер се смилат фурми без костилки с карамфил, портокалови кори и анансонов алкохол - пастит, узо или мастика. Добавя се и вода, за да се превърне сместа в гъста каша. Заделя се настрана и се започва пипкавата работа по тестото. То се замесва със свинска мас и масло, за да е тежко и да може да хване неустоима коричка при пържене. Плънката се увива в тестото - как точно става и за какво трябва да се внимава - гледайте във видеото.
Накрая остава само да изпържите на маслена баня и после идва сладката гастрономична награда за труда ви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ