Пържени банани с панировка
Златисти панирани банани в бира.
Необходими продукти:
- 4 зрели, но твърди банана
- олио
- пудра захар за поръсване
За покриващата смес:
- 1 чаша оризово брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 3 супени лъжици пудра захар
- 2/3 чаша вода
- 2/3 чаша бира
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и бакпулвера в купа.
2. Добавете захарта и разбийте с малко вода и малко бира, за да стане гладка паста.
3. Постепенно добавяйте още вода и бира докато стане гъста смес.
4. Оставете за 20 минути.
5. Обелете бананите и разрежете на половина през средата, а после и по дължина.
6. Загрейте достатъчно олио, за да покрие бананите или в уок, или в голям тежък тиган.
7. Оваляйте всяко парче банан в брашняната смес.
8. Внимателно поставете в горещото олио.
9. Използвайте щипки или китайски пръчици, за да ги обръщате, така че да са златисти от всички страни.
10. Отцедете на хартиена салфетка и поръсете със захар.
11. Сервирайте веднага, ядат се горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ