Пърженица с окара
Бабина рецепта с китайски пдправки.
Необходими продукти:
- 300 гр. окара (неразтворимите части от соя, които остават при производството на соево мляко)
- 2 зелени чушки
- 1 морков
- глава лук
- целина
- магданоз
- 300 гр. свинско
- зехтин
- соев сос
- сос от стриди
- мирин
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтин в тигана и добавете свинското. Запържете до пълна готовност.
2. Добавете нарязания лук, целина и морков и гответе до омекване.
3. Добавете соев сос, сос от стриди и мирин на вкус. Прибавете и окарата. Тя ще поеме целия сос, така че може да се наложи да добавите допълнително соев или друг сос, тъй като самата окара няма собствен вкус.
4. Добавете зелените чушки и магданоза. Смесете всичко много добре и гответе още няколко минути.
5. Добавете сусамово олио и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ