Регистрация

Пържена пъстърва с доматен сос



Пържена пъстърва с доматен сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1567

Маринована балканска пъстърва с пикантен азиатски сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.02.2018

Пържена риба пъстърва с хрупкава коричка и азиатски подлютен доматен сос готвят Лора и Стоян, за да представят един различен начин за поднасяне на вкусни рибета на тиган. Ако не желаете да правите сос, можете просто да използвате идеята за готвене на пъстървата, която става апетитна и ароматна, а хрускавостта й изкушава да се изядат повече от една порция.

Първо почистваме и подсушаваме рибите. След това правим маринатата за тях като рендосваме джинджифил, намачкваме чесън и ги смесваме със светъл соев сос, оризово вино мирин и сусамово олио. По страните на пъстървата се правят прорези, а след това се залива и обтрива с маринатата и се оставя на хладно да се овкуси за 1 час. Преди да я приберете в хладилника, похлупете с капак или завийте съда със стреч фолио, защото ароматите на соса ще омиришат хладилника ви силно.

А докато рибата се овкусява, можете да си направите доматения сос за поднасяне като наситните лук, чесън, люто чушле и джинджифил и ги запържите в олио. Белени домати от консерва се разбъркват със соев сос, оризово вино, захар и нишесте. Изсипват се при запържените зеленчуци и се готвят на умерен огън до сгъстяване на соса.

Връщаме се към рибетата. Те се овалват в смес от бяло и царевично брашно и се пържат на маслена баня. Вадят се върху решетка, за да се отцедят. А после се сервират върху доматения сос и се хапват докато са топлички, за да хрупкат привлекателно. По желание можете да украсите блюдото с наситнен пресен кориандър и резен лимон.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 180
  2. С ориз
  3. Сос
  4. a>
  5. люлин
  6. ядки
  7. СЃ
  8. brother
  9. 41
  10. във

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта