Регистрация

Пържена наденичка в пилешко руло

Пържена наденичка в пилешко руло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2537

Руло от пилешко месо с плънка от цели наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешко филе (от гърди или бутче, а може и директно да използвате пилешка кайма)
  • 2-4 наденички в зависимост от дължината
  • 1 глава лук
  • 1 филия хляб
  • 50 грама кашкавал
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо направете на кайма като го минете през месомелачка или чопър заедно с намокрения във вода и отцеден хляб, а можете и директно да използвате готова пилешка кайма, в която да натрошите хляба.

2. Смесете след това каймата с рендосания кашкавал, наситнения лук и брашното. Овкусете със сол и пипер.

3. Оформете 4 сплескани питки от кайма по начина, по който разстилате мляно месо за руло Стефани. Ако използвате рогозка и фолио - навиването ще ви е по-лесно.

4. Сложете в средата наденичката и завийте рулце.

5. Сгорещете олиото и пържете от всички страни до готовност.

6. Извадете върху домакинска хартия да се отцеди и след това нарежете напречно. Ефектът от цялата наденичка, прибрана в пилешкото месце, е уникално красив и апетитен.

7. Сервирайте като основно, ордьовър или мезенце, като поднесете със сос за потапяне.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта