Регистрация

Пържена коприва с яйца и масло



Пържена коприва с яйца и масло
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2798

Каша от коприва с масло, яйца и заливка от пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пролетта дойде, а с нея тревите избуяват и свежите рецепти с пресни зеленини отново са на мода. Сред най-българските пролетни ядливи билки е копривата, която наред със спанака, лапада и пресния лук е ярък представител на пролетната народна кухня. Кашата от коприва има много варианти - едни я сервират с ориз, други със сирене, но в канала Dazzle Spoon откриваме доста по-интересен вариант.

Не е задължително да изполвате сушена коприва, когато навън избуява прясната. Сухата е вариант да си сготвите ястието и през зимата, но 100-150 г пресни листа от коприва ще ви свършат перфектна работа за това ястие. Сварете за 10-15 минути след кипването на слаб огън. После пюрирайте.

В тиган се сгорещява масло и в него се запържва брашно. Налива се пюрето от коприва и се готви няколко минути. Отделно в сгорещено масло се запържват яйца. Копривата се овкусява със сол и се прехвърля в чиния. Покрива се с пържени яйца, а в маслото от готвенето им се запържва червен пипер, с който се поливат яйцата. Рохки или твърди - вие си избирате. На фиала на готвенето имате страхотен обяд или лека безмесна вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта