Регистрация

Пълнозърнести мъфини с канелена захар

Пълнозърнести мъфини с канелена захар
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 3369

Мъфини с канелена глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бучки неосолено масло, затоплено на стайна температура
  • 1.5 ч.ч. + 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 2 големи яйца
  • 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • 1.5 с.л. + 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. + 1/8 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. смляна канела
  • 1.5 ч.ч. + 1/3 ч.ч. нискомаслено мляко
  • 1/8 ч.ч. нискомаслена суроватка

За топинга:

  • 1 бучка неосолено масло
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.л. смляна канела

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С.

2. С миксер разбийте маслото и захарта на кремообразна смес.

3. Разбийте яйцата, едно по едно, докато се смесят.

4. Пресейте брашното, бакпулвера, содата за хляб, солта и канелата.

5. Смесете млякото и суроватката.

6. С шпатула прибавете една четвърт от сухите продукти в маслената смес. След това прибавете една трета от млечната смес. Продължете да добавяте останалите сухи и течни необходими продукти, като ги редувате и накрая завършите със сухите. Разбъркайте докато се смесят хубаво, но не прекалено.

7. Намаслете и набрашнете стандартни купички за мъфини или подредете хартиени чашки за печене на мъфини в тавичка. Напълнете до ръба всяка формичка с течното тесто. Печете докато станат твърди на пипане (около 30 мин.)

8. Когато ги извадите от фурната или след като се поохладят леко, започнете да приготвяте покритието от масло, захар и канела.

9. Разтопете маслото.

10 Смесете захарта и канелата.

11. Извадете мъфините от формичките, потопете ги или ги намажете отгоре с разтопеното масло и след това ги оваляйте в канелена захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта