Регистрация

Пълнен шаран с гъби и ориз



Пълнен шаран с гъби и ориз
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 121

Печен шаран с плънка от лук, ориз и гъби в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Празничен шаран за Никулден се готви в Кухнята на Звездев, като рибата се пълни със запръжка от лук, ориз, домати, орехи, гъби и подправки и се пече на слаб огън за 1:30 часа. Ако не сте си купили олюспен и изкормен шаран, ще имате малко повече работа в кухнята, но крайният резултат определено си заслужава.

Да допуснем, че вече сте приключили с цапащата борба по почистването на рибата и сега тя чака своя апетитен пълнеж. За него в тиган се запържва наситненият лук до прозрачност, добавя се оризът и гъбите, залива се домати от консерва и се оставя да покъкри. Следва добавка от орехови ядки, сол, пипер, захар и пресен магданоз. Маха се от котлона, за да се охлади. През това време рибата се обтрива вътрешно и външно с лимон и се осолява хубаво.

Коремът се пълни със запръжката и се зашива. Ако остане от плънката, се разпределя около рибата, която се полива обилно със зехтин. Пече се на 160 градусаза 1:30 часа, а после се сервира в компанията на достойно за тази гозба вино.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта