Пълнен сандвич с колбас и сирене
Багета с плънка от месо, сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 1 продълговата бяла питка за сандвичи (или багета)
- 200 грама сирене
- 3 скилидки чесън
- 1 морков
- 200 грама колбас по избор (салам, пилешко филе/роле, свински варт/гърди, шунка, бекон и др.)
- 50 мл масло
- 1 връзка пресен лук (може да използвате и глава стар)
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Натрошете сиренето с вилица и добавяйте в него останалите продукти, като след всеки разбърквате.
2. Първо излейте разтопеното масло, след него - намачкания чесън, наситнения лук, нарязания на ситни кубчета морков (по желание можете да го варите 5 минути до омекване), наситнения колбас.
3. Овкусете със сол и пипер.
4. Разрежете хляба през средата надлъжно, извадете част от сърцевината му и на нейно място запълнете със сиренената смес.
5. Увийте сандвича в стреч фолио стегнато и го приберете в хладилника за 1 час.
6. Сервирайте като сандвич или като парти хапки, нарязани на филии.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ