Регистрация

Пълнено хлебче с кашкавал и лук

Пълнено хлебче с кашкавал и лук
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 338

Печена питка с масло, кашкавал и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 питки (зависи от размера)
  • 70 г масло
  • 120 г кашкавал
  • 4-6 скилидки чесън
  • шарена сол
  • пресен лук или пресен чесън по желание

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и смесете с намачкания чесън и шарената сол.

2. Вземете питката и я нарежете на квадрати, като не разкъсвате долната кора - режете само до средата или 2/3 на дълбочината.

3. Кашкавала нарежете на слайсове.

4. Намажете обилно хлебчето с масло, така че да влезе хубаво в цепнатините. След това в тях подредете резени кашкавал.

5. Бутнете да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна докато се получи златиста коричка.

6. По желание след изваждане поръсете с наситнен пресен лук, пресен чесън или някаква прясна подправка - мащерка, копър.

Хапвайте докато е топло.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта