Регистрация

Пълнено пиле с ориз и маслини

Пълнено пиле с ориз и маслини
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 245

Пиле на фурна с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 120 г ориз
  • 200 мл доматен сос (рядък)
  • 200 г маслини без костилки
  • 350 г чери домати
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 30 г масло
  • сол, пипер и риган на вкус

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото да се размекне на стайна температура. След това счукайте чесъна със сол и го смесете с мекото масло. Добавете сол и пипер в масления крем. С него намажете вътрешно и външно пилето.

2. Лука наситнете и запържете в олиото до прозрачност. След това добавете и добре измития ориз и гответе докато и той стане прозрачен. Залейте с доматения сос и изчакайте докато ястието го абсорбира. Подправете със сол, пипер и риган.

3. Махнете от огъня и добавете в запръжката разполовени маслини, като си запазите 1/3 от тях.

4. С получената плънка напълнете пилето.

5. Чери доматите разполовете и изсипете в тавичка. Добавете към тях останалите маслини и покапете със зехтина. Посолете. Сложете отгоре пилето с гърди към доматите и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути. Проверете дали бутчетата са готови и ако да - сервирайте.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта