Регистрация

Пълнено пиле с елда и лук

Пълнено пиле с елда и лук
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 994

Печено пиле с гречка и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 60 г масло
  • 1/2 лимон
  • сол, черен и червен пипер
  • 200 г елда
  • 2 големи глави лук
  • 1 морков
  • 2 домата
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • 250 мл вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете на стайна температура да омекне. Добавете в него 1 ч.л. сол, 1 с.л. червен пипер, 1/2 ч.л. черен пипер и 2 намачкани скилидки чесън.

2. Лука и останалите 2 скилидки чесън наситнете, моркова - рендосайте. Сгорещете олио и запържете зеленчуците. Добавете измитата елда и гответе няколко минути, като бъркате, за да поеме хубаво мазнина. После залейте с бульона (водата) и добавете доматите - обелени и рендосани. Оставете да къкри на умерен огън докато се развари. Овкусете със сол и пипер.

3. Пилето намажете с масления крем, като сложите и във вътрешността. Ако има как - бутнете на места между кожата и месото. Ще стане по-сочно.

4. Напълнете корема с готовата и леко охладена запръжка и зашийте или фиксирайте с шишове (може и с клечки за зъби).

5. Поставете в тава с гърдите надолу. Налейте малко вода на дъното, колкото да го покрие. Може да капнете и малко мазнинка. Завийте с фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

6. Махнете фолиото, внимателно обърнете пилето и допечете за още 15 минути (до образуването на апетитна кожичка) на 180 градуса.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта