Регистрация

Пълнени чушки с пилешко и домати

Пълнени чушки с пилешко и домати
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 886

Лодки от чушки с плънка от пилешко месо и зеленчуци под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешко филе
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. кисело мляко
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • листата на връзка магданоз или копър
  • 5-6 малки тумбести чушлета
  • 100 г кашкавал
  • зелена подправка (копър, магданоз или босилек) за украса при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Доматите залейте с вряла вода, ако предполагате, че няма да се обелят лесно. Оставете няколко минути след това обелете и нарежете на малки кубчета.

2. Пилешкото месо нарежете на тънки лентички, а след това на малки напречни кубчета. Изсипете при доматите.

3. Намачкайте отгоре чесъна и рендосайте лука на ситно ренде. Овкусете със сол, пипер, подправки по избор и наситнени листа пресен копър или магданоз. Добавете киселото мялко и разбъркайте.

4. Чушките нарежете на лодки и почистете от семките. Измийте добре.

5. Разпределете плънката в лодките без да ги препълвате, а готовите лодки редете в тава, застлана с хартия за печене.

6. Рендосайте кашкавала и поръсете всяка лодка отгоре.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

8. Преди поднасяне боцнете във всяка лодка по лист свежа подправка за разкош и сервирайте докато са топли.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта