Регистрация

Пълнени чушки със свинско, ориз и картофи

Пълнени чушки със свинско, ориз и картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 928

Пълнени чушки с кайма и ориз в сос от сметана, домати, моркови, лук и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г свинска кайма
  • сол и пипер
  • 6 с.л. ориз
  • 12 с.л. вода
  • 80 г кашкавал
  • чушки за пълнене - броят им зависи от големината и пространството в тях, но това количество е за около 4 чушки
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. доматен концентрат + щипка захар
  • 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 150 мл вода или бульон
  • 4 картофа
  • листа копър

Начин на приготвяне:

1. Ориза измийте през цедка и изсипете в касерола. Залейте с водата и варете на слаб огън докато я абсорбира.

2. Каймата изсипете в купа, подправете със сол и пипер и рендосайте вътре кашкавала.

3. Моркова рендосайте, а лука - наситнете.

4. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 3 минути на умерен огън. Добавете моркова и гответе още 3 минути. Овкусете със сол и пипер, прибавете доматения концентрат и захарта и бъркайте 2 минути.

5. Залейте със сметаната и бульон и оставете да къкри няколко минути.

6. Готовия ориз охладете, прибавете към каймата с кашкавала и замесете. Напълнете чушки с получената смес и ги подредете в тава. Между тях сложете обелени картофи, като ги разрежете на половинки. Отгоре залейте със сметановата запръжка.

7. Пъхнете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 50-тина минути.

8. След изваждане поръсете с листа копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта