Регистрация

Пълнени чушки по азиатски

Пълнени чушки по азиатски
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 2230

Пълнени чушки с азиатски привкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма (телешка, свинска, пилешка)
  • 200 г  нарязани на четвъртинки чери доматчета
  • 15 сладки чушки
  • нарязан на кубчета лук
  • 5-6 скилидки счукан чесън
  • 250 галета
  • 1 яйце
  • кимион
  • кориандър
  • сол и пипер
  • соев сос
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Задушете лука и чесъна. Прибавете доматите, докато си пуснат сока.

2. Загрейте предварително фурната до 180ºC.

3. В голяма купа сложете месото с останалите продукти, освен чушките. Омесете с ръце или разбъркайте с лъжица. Прибавете още галета, ако сместа е прекалено течна.

4. Изрежете чушките напречно откъм дръжката и отстранете семената. Напълнете с овкусената кайма.

5. Сложете във фурната. Ако не можете да ги задържите прави, използвайте тавичка с формички за мъфини с фолио или забодете краищата им с предварително накиснати във вода клечки за зъби.

6. Печете около 15-20 мин. или до покафеняване.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта