Регистрация

Пълнени франзелки с пилешко на тиган

Пълнени франзелки с пилешко на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 687

Панирани пълнени филии с месо, яйца, мляко и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 3 ч.л. соев сос
  • 1 с.л. червен пипер - още по-добре, ако имате пушен
  • 1 с.л. олио
  • 1 багета или франзела
  • 200 мл мляко
  • 2 яйца
  • 2 с.л. олио + 10 г масло

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на много ситни парченца - почти колкото да станат на кайма, но все пак да се усеща структурата на месото.

2. Прехвърлете в купа, залейте със соевия сос, сложете сол, ако прецените, че е необходимо и овкусете с черен и червен/пушен пипер. Покапете с олиото и разбъркайте. Дръпнете настрана.

3. Отрежете си 10-11 филийки от багети или франзелата с дебелина около 2-2,5 см. След това с остър нож издълбайте сърцевината на филийките и я прехвърлете в купа. Коричките трябва да останат цели и с борд, така че не дълбайте прекалено щателно и близо до тях. Все пак ще ги пълним.

4. Залейте средичките с 50 мл от млякото и натискайте и разбърквайте с вилица докато станат мокри трохи. Прехвърлете при пилешкото, чукнете отгоре едно яйце и разбъркайте.

5. В купата от средичките с мляко чукнете второ яйце и сипете 150 мл мляко при него. Овкусете със сол и пипер.

6. В голям тиган с диаметър 28 см. сипете олиото и на много ниска температура разтопете в него маслото и намажете по дъното.

7. Топвайте коричка в яйцето с мляко и поставяйте в тигана. Работете така докато изпълните плътно тигана с корички без да нарушавате дупката в средата им. Тази дупка с помощта на лъжичка напълнете с месната смес.

8. Засилете огъня от много слаб на среден и сложете капак. Гответе 10 минути.

9. Изсипете в тигана останалото мляко с яйце, ако има такова и върнете капака за още 5 минути.

10. С помощта на голяма чиния обърнете съдържанието на тигана и печете и от другата страна за още 5-6 минути под капак.

11. Извадете финално. Можете да поръсите със сос, пресни билки, рендосан кашкавал или да сервирате чисто.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта