Пълнени тиквички с кайма, кашкавал, яйца и галета
Лодки от тиквички с плънка от яйца, мляно месо, кашкавал, галета и подправки, изпечени на фурна.
Необходими продукти:
- 2 големи тиквички
- сол
- 1 морков
- 100 г кашкавал
- 2 яйца
- 250 г кайма
- 100 г галета
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. с връх червен пипер
- 1 ч.л. с връх провансалски микс или си смесете сушени мащерка, риган, босилек и розмарин
- 1-2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. В купа рендосайте моркова и кашкавала.
2. Добавете каймата и яйцата, овкусете със сол, двата вида пипер и провансалски подправки. Поръсете галетата и замесете заедно продуктите.
3. Тиквичките измийте и без да белите разрежете през средата по дължина на лодки. Изгребете с лъжичка част от сърцевината.
4. Поръсете със сол тиквичките и разпределете плънката в тях.
5. Намажете с олио дъното на малка тава, положете тиквичките в нея и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ