Регистрация

Пълнени питки с месо, зеленчуци и яйца

Пълнени питки с месо, зеленчуци и яйца
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 622

Топли сандвичи от питка за хамбургер с плънка от пържено месо с лук, домати, яйце и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г месо по избор - пилешко, пуешко, телешко или свинско + 2 с.л. олио
  • сол, червен и черен пипер
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 4 с.л. с връх майонеза
  • 1 картоф
  • листа магданоз
  • 10 см парче праз лук
  • 1 домат
  • 3 кръгли питки за хамбургери
  • 4 яйца
  • 60 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на много малки парченца - да стане почти като кайма, но не чак толкова ситно. Прехвърлете в купа, поръсете със сол, червен и черен пипер, посипете със соев сос, горчица и 2 с.л. олио и разбъркайте. Оставете настрана за 15 минути да се маринова.

2. През това време обелете картофа и го нарежете на 3 дебели шайби. Домата също нарежете на 3 шайби. Празия лук нарежете на тънки колелца, магданозените листа - наситнете, а главата лук нарежете на кубчета. Яйцата разбийте в купа със сол и пипер и добавете в тях магданозените листа.

3. Сипете 3 с.л. олио в тиган и запържете месото на силен огън за 4 минути. Намалете температурата на умерена, добавете лука и гответе още 5-6 инути. След това пресирайте отгоре скилидката чесън, размешайте и махнете от котлона.

4. Отрежете капачетата на питките и издълбайте част от сърцевината. Всяка питка намажете отвътре с по 1 с.л. майонеза. Добавете и 1 с.л. майонеза при запърженото месо с лук, а след това го разпределете на дъното на питките.

5. Отгоре сложете по резен домат, върху него разпределете кръгчетата праз лук и всичко това подредете в голям и дълбок тиган върху трупчетата от картоф.

6. Сипете вода на дъното на тигана, но така че да не се докосва до хлебчетата. След това налейте в тях яйчения сос, сложете капак и пуснете на умерен огън.

7. Рендосайте кашкавала. 15 минути след като сте пуснали хлебчетата да се готвят, поръсте отворите им с кашкавал и оставете да се дозапекат за още 7-10 минути. При необходимост капнете още вода на дъното, за да се готвят на пара. А след това извадете и сервирайте вкусни кръгли топли сандвичи с пържено месо, зеленчуци, кашкавал и яйца.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта