Регистрация

Пълнени питки със сметана и спанак

Пълнени питки със сметана и спанак
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 137

Топли сандвичи с яйца и сметанова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г бейби спанак
  • зехтин
  • 50 г масло
  • 1/2 глава лук
  • 35 г брашно
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 200 мл мляко
  • сол, пипер и индийско орехче
  • 4-6 питки
  • 4-6 яйца (колкото са питките)
  • 4-6 слайса сирене за сандвичи (колкото са питките)

Начин на приготвяне:

1. В тиган с малко зехтин задушете спаначените листа. Прехвърлете в голяма цедка и натиснете, за да се отцеди излишната влага.

2. Разтопете маслото в тиган, добавете наситнения лук и гответе 2-3 минути докато стане стъклен.

3. Добавете брашното и разбъркайте, за да няма бучки. Постепенно налейте сметаната и бъркайте, после прибавете и млякото. Гответе 3-4 минути на умерен огън докато сосът се сгъсти.

4. Върнете отцедения спанак в тигана при соса, овкусете със сол, пипер и индийско орехче и оставете да закъкри. Махнете от огъня, когато съдържанието на тигана се е превърнало в сравнително гъст сос.

5. Отрежете горните капачета на питките и с ръце издълбайте част от сърцевината, така че да се получи кошничка. Поставете в нея по слайс сирене за сандвичи (чедър, ементал, моцарела) и след това разпределете сметановата плънка. Не дълбайте всички питки наведнъж, за да сте сигурни, че ще стигне пълнежът.

6. Върху плънката чукнете по 1 яйце и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта