Регистрация

Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци

Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1070

Лодки от патладжани с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-6 патладжана
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 1 голям морков
  • 1-2 домата
  • 350-400 г кайма
  • сол и пипер на вкус
  • 100 мл майонеза
  • 120 г кашкавал
  • пресен копър за поръсване

Начин на приготвяне:

1. 1. Измийте патладжаните и ги разполовете по дължина, за да се образуват лодки. След това с лъжица изгребете сърцевината. Нарежете я на кубчета.

2. Моркова нарежете на малки парченца, лука - наситнете, доматите наежете на кубчета.

3. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до леко потъмняване, добавете морковите и гответе още 2-3 минути. После добавете и патладжаните и гответе две минути. Следват доматите, каймата и подправките. Щом каймата се разпадне на трохи, намалете малко огъня и оставете да се готви 12-15 минути като периодично разбърквате.

4. Патладжаните подпредете с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете лодките със запръжката, покапете с майонеза и разпределете рендосания кашкавал.

5. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20-25 минути.

6. Поднесете с поръска от наситнен пресен копър по желание.

 

Източник:YouTube/Ольга Лунгу Plus

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта