Регистрация

Патладжани Болонезе с кайма и моцарела

Патладжани Болонезе с кайма и моцарела
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1515

Мусака с патладжани, моцарела и коричка от кашквал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. галета
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • растителна мазнина за готвене
  • 250 г моцарела (2 топки)
  • 100 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • пресни листенца босилек

За соса Болонезе:

  • 500 г кайма смес с преобладаване на телешко месо
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • 100 мл червено сухо вино
  • 1 консерва белени домати в собствен сос
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните нарежете на дебели кръгчета, ослете и оставете да си пуснат горчивината. След това измийте под течаща вода и подсушете.

2. Разбийте яйцето в една паничка, в друга изсипете брашното, а в трета - галетата. В тиган сгорещете 2-3 с.л. растителна мазнина.

3. Взимайте кръгче патладжан, овалвайте в брашното, после в яйце, на финала в галета и след това пържете. Готовите патладжани заделете настрана.

4. Лука и моркова наситнете. Сгорещете мазнина в тиган с капак и запържете докато лукът стане прозрачен. Добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи и побелее. След това налейте червеното вино и гответе докато поизври. Добавете доматите със соса, захарта, сол и пипер на вкус. Оставете да се готви докато се редуцира течността. Захлупете с капак и гответе на слаб огън още около час.

5. В йенска тенджера изсипете половината от соса с каймата. Отгоре наредете половината патладжани, след това цялата моцарела, нарязана на шайби и после останалите патладжани. На финала залейте с другата половина Болонезе.

6. Пъхнете във фурна на 200 градуса под капак. След 25 минути изключете печката, поръсете с рендосания кашкавал и запечете за още 5 минути.

7. Сервирайте с поръска от пресни листа босилек.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта