Регистрация

Пълнени патладжани с гъби и сирене

Пълнени патладжани с гъби и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 664

Лодки от патладжани със сирене, гъби, кашкавал и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • сол и пипер
  • чубрица и лют пипер
  • 250 г гъби
  • 2-3 домата
  • 100 г кашкавал
  • 400 г сирене
  • 4-5 скилидки чесън
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Надупчете патладжаните на 10-тина места всеки с клечка за зъби.

2. Кипнете вода в тенджера, сипете 1 с.л. сол и щом солта се разтвори, добавете патладжаните и варете 3-4 минути, колкото да поомекнат и да си пуснат горчивината.

3. През това време обелете доматите и нарежете на ситно. Изцедете част от водата им.

4. Намачкайте чесъна на паста и го смесете с доматите.

5. Гъбите нарежете на парченца и сварете за 5-6 минути. После отцедете от водата и наситнете още повече. Добавете към доматите с чесъна.

6. Сварените патладжани шокирайте под течаща студена вода.

7. Всеки патладжан разрежете през средата, за да се получат две лодки. С малка лъжичка изгребете от сърцевината, като оставите все пак и в патладжана, за да не се разкъса при сервиране. Извадената сърцевина наситнете и добавете при доматите и гъбите.

8. Нарежете на ситно листенцата на половината магданоз и също прибавете към сместа. Разбъркайте добре.

9. Патладжаните подредете в голяма тава, застлана с хартия за печене. Овкусете със сол и пипер и разпределете плънката в тях.

10. Отгоре натрошете сирене, а него поръсете с чубрица и лют пипер.

11. Пъхнете ястието да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

12. През това време рендосайте кашкавала и наситнете останалите листа магданоз.

13. Поръсете с кашкавал докато ястието е топло и отгоре с магданоз. Готово е да се сервира. Може да се хапва и студено – пак е вкусно.

 

Патладжани с домати и сирене на фурна

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта