Регистрация

Пълнени картофи с гъби и бекон

Пълнени картофи с гъби и бекон
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1450

Картофени кошнички с плънка от кашкавал, бекон, гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 200 г бекон
  • 20 г масло
  • 1 глава лук
  • 150 г гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г кашкавал
  • 8 с.л. мляко или сметана
  • 2 с.л. галета
  • сол и пипер на вкус
  • листенца магданоз за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и намазнете без да белите. Пуснете да се запекат на фурна за 40-тина минути до час. Можете и да ги сварите за по-лесно, но вкусът става различен.

2. Докато картофите се готвят, запечете бекона на сух тиган, извадете върху домакинска хартия и след като се охлади нарежете на малки кубчета.

3. Рендосайте си кашкавала. Гъбите почистете и нарежете на кубчета, лука и чесъна наситнете.

4. В тигана от пърженето на бекона сгорещете маслото и гответе в него лука и чесъна до прозрачност. Добавете гъбите и гответе докато омекнат. Овкусете със сол и пипер.

5. Изпечените или сварени картофи разполовете и с лъжица внимателно огребете сърцевината. Можете да я намачкате и оформите на топчета които да смесите с малко масло и кашкавал и също да запечете след това. Така няма да се изхвърля храна и ще имате още едно апетитно мезенце.

6. В изгребаните картофи сложете по малко масло. Поръсете сол и пипер, след това разпределете бекона, после кашкавал, после гъбената запръжка, следва още кашкавал, заливка от по 1 с.л. мляко или течна сметана и поръска от щипка-две галета.

7. Запечете на фурна за 15-тина минути и след това поръсете и останалия кашкавал и по желание украсете с листенце магданоз. Много е красиво и е доста вкусно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта