Регистрация

Пълнени картофи с бекон и зеленчуци



Пълнени картофи с бекон и зеленчуци
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1647

Печени картофи с плънка от бекон и кашкавал със зеленчуци и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ето поредната хитра и много вкусна идея на кулинарните експресионисти от готварския канал във v-box7 - foodfactory. За да си направите този елементарен хранителен шедьовър вземете два големи картофа. Е, може и повече, ако очаквате гости - времето за приготвяне не се променя, независимо от броя на порциите, така че можете да се застраховате. Та, вземете картофите, увийте ги в алуминиево фолио и запечете на фурна за 1 час и 15 минути. През това време си наситнете останалите продукти - зелени чушки, бекон, кисели краставички. Рендосайте кашкавала и си прогответе подправките - сол, черен и червен пипер. Можете да импровизирате и с лют пипер. Аз лично бих добавила и гъби от консерва или сладка царевица от консерва към рецептата.

След като картофите се изпекат, изрежете капачетата им и издълбайте част от сърцевината, както е показано във видеото. После смесете картофената сърцевина с наситнените продукти, подправките, рендосания кашкавал, малко масло и майонезата и напълнете картофените кошнички. Запечете още. Накрая сервирайте с още масло и наситнени пресни подправки. Как може човек да не си отвори една бира при такова табиетлийско мезе?

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта