Регистрация

Пълнени калмари с ориз, сметана и зеленчуци

Пълнени калмари с ориз, сметана и зеленчуци
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5730

Основно ястие с калмари с оризова плънка, моркови, лук и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 калмара
  • 2 глави лук
  • 2 ч.ч. ориз
  • 3 моркова
  • 4 с.л. олио
  • 3 дафинови листа
  • черен пипер на зърна - 24 броя
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • няколко скилидки чесън
  • наситнени зелени подправки - копър или магданоз по желание
  • 200 мл сметана
  • 12 маслини без костилки

Начин на приготвяне:

1. Измийте ориза и го варете в подсолена вода докато омекне напълно.

2. Обелете и наситнете лука и морковите и ги запържете в малко растителна мазнина.

3. След като започнат да покафеняват добавете при тях отцедения варен ориз и сметаната. Овкусете със счукан или пресиран чесън, пресни наситнени билки и сухите подправки (без дафиновия лист).

4. Сварете калмарите в подсолена вода и ги почистете след като се охладят.

5. Напълнете калмарите с приготвената плънка и ги подредете в намазнена тава.

6. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

7. След изваждане украсете със зърна черен пипер и маслини. Можете да използвате идеята от снимката и да оформите прасенца.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта