Регистрация

Пълнени калмари с ориз, сметана и зеленчуци

Пълнени калмари с ориз, сметана и зеленчуци
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6236

Основно ястие с калмари с оризова плънка, моркови, лук и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 калмара
  • 2 глави лук
  • 2 ч.ч. ориз
  • 3 моркова
  • 4 с.л. олио
  • 3 дафинови листа
  • черен пипер на зърна - 24 броя
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • няколко скилидки чесън
  • наситнени зелени подправки - копър или магданоз по желание
  • 200 мл сметана
  • 12 маслини без костилки

Начин на приготвяне:

1. Измийте ориза и го варете в подсолена вода докато омекне напълно.

2. Обелете и наситнете лука и морковите и ги запържете в малко растителна мазнина.

3. След като започнат да покафеняват добавете при тях отцедения варен ориз и сметаната. Овкусете със счукан или пресиран чесън, пресни наситнени билки и сухите подправки (без дафиновия лист).

4. Сварете калмарите в подсолена вода и ги почистете след като се охладят.

5. Напълнете калмарите с приготвената плънка и ги подредете в намазнена тава.

6. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

7. След изваждане украсете със зърна черен пипер и маслини. Можете да използвате идеята от снимката и да оформите прасенца.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ветрило
  2. св
  3. розмарин
  4. 654
  5. 556
  6. СЃ
  7. Люто
  8. noodles
  9. 94
  10. 900

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта