Регистрация

Пълнена гъша шийка с ориз

Пълнена гъша шийка с ориз
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1469

Варен врат от гъска с ориз и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 гъша шийка
  • 4 с.л. ориз
  • 1 връзка пресен магданоз
  • сол и черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

1. Подберете внимателно гъшата шийка. Нека е максимално голяма и с все кожата и знайте, че колкото повече кожа има по нея, толкова по-добре.

2. Изчистете от перушината и останалите малки перца и косъмчета по нея. Проявете прецизност.

3. С пръсти отлепете кожата и подкожната мазнина от месото, но без да късате кожата или да я махате от шийката. Ще ви трябва като естествена торба.

4. Сварете ориза до полуготовност и го смесете с наситнения магданоз.

5. Напълнете получения в шийката джоб с тази смес и завържете с конец от двете страни, за да не изпадне.

6. Кипнете подсолена вода и сложете в нея зърната черен пипер. Пуснете шийката да ври на умерен до слаб огън за 1-1:30 часа.

7. Извадете, отцедете, охладете и поднесете. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта