Регистрация

Пухкав кекс с череши и шоколад



Пухкав кекс с череши и шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1389

Кекс с цели череши, ванилия и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кейк с череши и шоколадова заливка правят в канала Dazzle Spoon, като приготвят бабиния плодов сладкиш по различна рецепта. Чистенето на черешите не е приятно занимание, но във видеото можете да разберете как става бързо и лесно премахване на костилката на черешите със сламка. Следва да оставите плодовете да отцедят водата си върху домакинска хартия. Така кексът няма да стане глетав.

А през това време се прави тестото. С миксер се разбиват яйцата, добавя се ванилия, олио, кисело мляко и захар. Брашното се пресява с бакпулвера в купа и се добавя към сместа постепенно. Когато тестото е гладко и без бучки, можете да продължите с останалата част. Поръсете черешите с брашно, за да издърпа допълнително влагата им. Намазнете и набрашнете форма за кексове с дупка. Сипете около 1/3 от тестото, а след това подредете черешите. Залейте с останалото тесто и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 45-50 минути.

По желание след изваждане на сладкиша, можете да го поръсите с пудра захар и да покапете с течен или разтопен на водна баня шоколад. Не дърпайте от формата докато е топъл - може да се накъса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта