Регистрация

Кекс с шоколад и банани



Кекс с шоколад и банани
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2221

Божествен кекс с разтопен шоколад, бананово пюре и аромат на ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Всеки има рецепта за обикновен кекс или кекс на баба, но мнозина имат и идеи как да обогатят леко рецептата така, че от традиционен домашен кекс да се получи уникално вкусен сладкиш с много аромати и неустоимо апетитна визия. Влогърката Диди споделя своята хитра идея за уж банален кекс, който може да стане любимия домашен сладкиш на мнозина. Любим не само защото е уникално вкусен, но и защото се прави бързо и лесно.

За начало се разтапя един шоколад на водна баня, а след това към него се прибавят масло, яйца и захар. Постепенно, докато миксерът работи се овкусява с ванилия и се вкарва брашно с бакпулвер в сместа. Накрая, за да имаме съвършената сладкарска комбинация от банани и шоколад, остава да добавим два намачкани с вилица или рендосани банана. Така тестото е готово първо да влезе в намаслената формичка, а след това и във фурната. БЕЗ ВЕНТИЛАТОР НА 180 ГРАДУСА. Времето за печене е около 40 минути, но след 30-тата трябва да се наблюдава и пробва с клечка за зъби, защото спецификата на повечето фурни е индивидуална.

Диди съветва всички гладници да изчакат сладкиша да се охлади и тогава да го извадят от формичката, защото иначе рискуват кексът да се накъса. Имайте малко търпение - никой няма да ви го открадне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта