Регистрация

Пуйка на фурна с кисело зеле по български ала шеф Манчев

Пуйка на фурна с кисело зеле по български ала шеф Манчев
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 21035

Печена пуйка със зимна гарнитура от кисело зеле и украса от сухи чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

За семейната трапеза на Коледа ЛИДЛ предлага охладена цяла пуйка за 5,99 лв. килограма. А ето и как шеф Иван Манчев сготви вкусната едра птица.

Необходими продукти:

  • 1 цяла пуйка
  • 2 кг кисело зеле
  • 150 мл олио (Манчев сипа Promienna)
  • 70 грама масло (виртуозният кулинар се спря на Pilos)
  • 250 мл пилешки бульон (може да използвате и вода)
  • 2-3 дафинови листа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. червен пипер

За украсата (по желание):

  • 3 сухи чушки
  • 1 клонче розмарин
  • 1 домат
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

2. Почистете пуйката, обтрийте я хубаво вътрешно и външно с маслото, а след това със солта, черния и червения пипер.

3. Сложете птицата в дълбока голяма тава и на дъното й сипете бульона (водата). Приберете да се пече и си засечете време, защото след 2:20 часа ще трябва да залеете пуйката със зелето.

4. Докато птицата се готви, нарежете киселото зеле на едро, сложете го в тенджера, овкусете със сол, черен и червен пипер и залейте с олиото. Оставете да къкри на умерен огън за 40-тина минути като периодично разбърквате.

5. След като изтече първоначално нароченото време за печене на пуйката, залейте я с киселото зеле и върнете във фурната за още 40-50 минути.

6. След това украсете ястието със сухи чушки, резени домати и лимон и клончета розмарин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
11
4 мн. добре
1
3 става
3
2 едвам
1
1 трагедия
5
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта