Регистрация

Пуешко с праз, чесън и червена чушка

Пуешко с праз, чесън и червена чушка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3902

Пържена пуешка кайма с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 стрък праз, нарязан
  • 2 ч.ч. пуешка кайма
  • наситнен джинджифил
  • счукан чесън
  • 1 пълна с.л. чили сос
  • мирин
  • сол
  • няколко листа сварено зеле напа, за поднасяне
  • бял ориз

Начин на приготвяне:

1. Запържете каймата, джинджифила и чесъна в тиган или уок.

2. Добавете мирин на вкус.

3. Сложете в чиния и заделете.

4. Сгорещете 3 с.л. олио в уока.

5. Сложете праза и разбъркайте, докато се покрие с олио.

6. Добавете заделеното пуешко.

7. Прибавете чили соса.

8. Пържете до омекване на праза.

9. Поднесете върху канапе от бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта