Регистрация

Пуешко със сметана, гъби и грах



Пуешко със сметана, гъби и грах
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1452

Пуешки гърди в сметанов сос с печурки, овесени ядки и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пуешкото месо е богато на протеин и бедно на мазнини - качествена червена мръвка, която поддържа здравето. Затова Иван Звездев показва апетитна рецепта с пуешко в канала си Кухнята на звездев, като ястието е част от кампанията за превенция от остеопорозата "Внимание, чупливо!". Допълнителен калций и полезни вещества се набавят и от другите компоненти на манджата - сметана, грах и овесени ядки, които заместват бялото брашно за сгъстител на соса на тази пуешка яхния.

Месото се реже на едри хапки, поръсва се със сол и пипер и се оставя настрана. Гъбите се почистват и режат на тънки полумесеци. Готви се на два котлона едновременно. На единия се сипва вода в тенджера, разтваря се сол и се кипва. После се пуска пуешкото месо и се вари 15 минути на умерен към слаб огън. През това време в тиган се разтапя масло, смесва се с растителна мазнина за готвене и се запържват гъбите. Добавя се грах, мащерка, сол и пипер и част от водата на варенето на пуешкото. Следва и месото да влезе в тигана, да закъкри с останалите продукти и да се залее със сметаната. Когато ястието е почти готово, котлонът се изключва, тиганът остава на него и се поръсват овесените ядки. Оставят се за 15 минути, за да набъбнат и да сгъстят соса.

Сервира се топло и може да се хапва без хляб като вкусна яхния от пуешко. Точните продукти ще видите в края на видеото на Звездев по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта