Регистрация

Пуешко на бавен огън

Пуешко на бавен огън
Лесно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1856

Печено пуешко с много масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пуйка или 6 кг пуешко месо
  • 1 малка опаковка масло (125 г)
  • сол и пипер на вкус
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате цяла пуйка, махнете кожата, почистете я и обтрийте животното със сол и пипер много добре като направите прорези към бутчетата и крилцата при ставите, за да влиза парата по-лесно в животното. По желание можете да напълните с оризова запръжка. Ако използвате парчета, отново махнете кожата и обтрийте с подправки.

2. На дъното на тава сипете водата и добавете 50 г от маслото. Прехвърлете птицата в тавата и останалото масло разпределете по повърхността ѝ. Увийте много добре с алуминиево фолио.

3. Загрейте фурната на 180 градуса. Пъхнете вътре пуйката, намалете на 170 градуса и оставете да се готви за 4 часа.

4. Отвийте фолиото и ако имате термометър за месо, замерете вътрешната температура на мръвките. На бялото трябва да е 70 градуса, а при бутчетата - 80 градуса.

5. Ако пуешкото е готово - извадете го и на негово млясто пуснете кожата да се запече за 15-тина минути на 190 градуса.

6. Поднесете крехото накъсано месо със соса от печенето и по желание с нарязана огторе порсъка от хрупкава кожичка. Гарнитура от картофи или ориз се връзва идеално. Можете да поръсите с наситнен магданоз или босилек.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта