Регистрация

Пуешки пай в гърне със сос грейви и червени боровинки

Пуешки пай в гърне със сос грейви и червени боровинки
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2188

Пуешко с лук, целина, моркови, грах и боровинков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 1/2 малка глава лук, нарязан на кубчета
  • 2 стръка целина, нарязани на кубчета
  • 3 моркова, нарязани на кубчета
  • 2 ч.л. провансалска подправка (по желание)
  • 3 с.л. брашно
  • 3-4 ч.ч. бульон (пуешки или пилешки)
  • ¼-1/2 ч.ч. останал сос грейви (по желание)
  • 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 2 ч.ч. накъсано пуешко
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 1 ч.ч. замразен грах, размразен
  • ½ ч.ч. останал сос от червени боровинки (по желание)    
  • 1 готово бутер тесто, галета с масло или коричка за пай
  • яйце за намазване – 1 яйце, леко разбито с 1 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС и разтопете маслото в тенджера. Задушете нарязания лук докато омекне. Разбъркайте вътре целината и морковите и оставете за няколко минути на огъня, след което добавете провансалските подправки (по желание) и брашното.

2. Гответе още 2 мин. Прибавете бульона и грейвито (по желание) и оставете да заври. Сложете картофите и оставете да врят до омекване.

3. След това сложете пуешкото, магданоза и граха. Излейте сместа във форма за печене или в 4 огнеупорни купички и полейте отгоре ако искате с фарша и боровинковия сос.

4. Покрийте сместа с бутер тесто или коричка за пай, като оставите краищата да висят отстрани и намажете с разбитото яйце. Печете 20-30 мин., докато коричката стане златиста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта