Регистрация

Пудинг с хляб, масло и шоколадов ликьор

Пудинг с хляб, масло и шоколадов ликьор
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2691

Десерт с франзела, яйца и ликьор.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г масло
  • 1/2 голяма франзела, около 150 г, нарязана на тънки филийки
  • 60 г бели стафиди или сушени червени боровинки
  • 2 големи яйца
  • 40 г кафява захар
  • 300 мл пълномаслена сметана
  • 300 мл мляко
  • 4 с.л. шоколадов ликьор "Бейлис"
  • 3 с.л. конфитюр по избор

Начин на приготвяне:

1. Намаслете огнеупорен съд за печене, а с останалото масло намажете филийките хляб. Подредете ги в приготвения съд, така че да се припокриват и поръсете равномерно със сушените плодове.

2. Разбийте яйцата и захарта в голяма купа. След това прибавете, като не спирате да разбивате, сметаната, млякото и ликьора. Внимателно изсипете сместа върху хляба, така че да не прелее.

3. Притиснете леко с пръсти хляба към дъното, така че да е покрит изцяло.

4. Оставете да престои 20 мин., а междувременно загрейте фурната на 180ºС.

5. Сипете вода в по-голям съд, в който ще печете на водна баня пудинга.

6. Поръсете с тръстикова заха и сложете да се пече 40-50 мин. Малко преди да извадите, намажете с конфитюр отгоре. Оставете за 5 мин. и поднесете с допълнително сметана или "Бейлис".

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта