Регистрация

Пудинг с праскови

Пудинг с праскови
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2362

Свежото ви сладкишче ухае на праскови с ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 зрели праскови или нектарини (разрежете на половинки и отстранете костилките)
  • 4 с. л. с връх естествена кафява захар
  • 1 шушулка ванилия (разрежете надлъжно и отстранете семената)
  • ½ ч. ч. масло
  • ½ ч. ч. пудра захар
  • 2 големи яйца
  • 1 ч. ч. брашно с набухвател

Начин на приготвяне:

1. Нагрейте фурната на 180 С.

2. Сложете прасковите с кафявата захар в тенджерка, заедно със семената ванилия и 4 с. л. вода. Оставете да ври на слаб огън 5 минути и прехвърлете сместа в добре намазнена и леко набрашнена огнеупорна тавичка или купички.

3. Разбийте маслото с пудрата захар и яйцата до получаването на пухкава смес.

4. Прибавете брашното, разбъркайте добре и разпределете тестото върху прасковите.

5. Запечете в предварително загрята фурна за 45 минути.

6. Извадете от фурната и сервирайте със сладолед.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта