Регистрация

Пръчици от сирене

Пръчици от сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5658

Лесни соленки със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Ÿ 100 грама масло
  • Ÿ 150 грама зряло сирене чедър или смес от чедър и пармезан
  • Ÿ 100 грама обикновено брашно
  • Ÿ лют червен пипер
  • Ÿ прясно смлян черен пипер
  • Ÿ 1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете голям лист хартия за печене с масло и го покрийте с пергамент за печене.

2. Настържете на ситно сиренето в купа. Пресейте брашното и поръсете с лют червен пипер. Добавете малко смлян черен пипер и разбъркайте.

3. Нарежете маслото на малки кубчета и го втрийте в сместа с пръсти. Когато маслото се разтвори в брашното и получите ронлива смес - добавете жълтъка.

4. Оформете тестото на топка. Поръсете работния плот обилно с брашно. Внимателно разточете тестото във формата на квадрат. Трябва да е с дебелина около 5 мм.

5. С остър нож нарежете тестото на ленти, а след това всяка лента на пръчици ( с големината на пръст). Внимателно ги поставете върху хартия за печене като оставяте малко разстояние между всяка.

6. Сложете тавата във фурната и печете за около 8 минути. Пръчиците от сирене трябва да са златисто-кафяви. След като ги извадите от фурната изчакайте още 5 минути преди да ги преместите. След това внимателно ги преместете заедно с хартията и ги оставете върху решетка, за да се охладят още няколко минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. Скат
  3. 40
  4. Спанак
  5. 30
  6. 180
  7. сладки
  8. 18
  9. 50
  10. 200

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта