Регистрация

Прословутите лесни хруски на Йоли

Прословутите лесни хруски на Йоли
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 14767

Страхотно бързо мезе, подходящо за всяко парти!

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини кори
  • 1 малка бучка разтопено масло (125 грама)
  • 2 средни домата
  • 1 голяма или две малки глави лук
  • стръкчета розмарин
  • сол и други подправки по избор

Начин на приготвяне:

1. Въоръжете се с разтопеното масло и домакинска четка.

2. Нарежете доматите и лука на полумесеци.

3. Отворете корите, вземете една от тях и я намажете обилно с масло, като я сгънете на четири, без да приплесквате.

4. Върху нея сложете 2 резенчета от домата, 1-2 от лука и клонче розмарин.

5. Поръсете със сол и подправки по избор.

6. Поставете в тава, която предварително сте застлали с хартия за печене.

7. Повторете „упражнението“ и с останалите кори.

8. Печете на средата в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.

9. Насладете се на хрупкавите соленки, а следващия път импровизирайте с други подправки, които ви хрумне.

 

Още за Йоланда Делибозова – Йоли и предаването „Домашни рецепти с Йоли“ по 24 kitchen – четете ТУК!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта