Регистрация

Пролетно агнешко печено с броколини

Пролетно агнешко печено с броколини
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2202

Гергьовско агне със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 младо агне
  • 2 глави чесън, обелени
  • 4 стръка розмарин, нарязани на 4
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • 1 1/2 ч.ч. бяло вино или пилешки бульон
  • 1 1/2 ч.ч. вода
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 връзки броколини, разделени от стеблата
  • прясно смлян черен пипер
  • морска сол

Начин на приготвяне:

1. Извадете агнето от хладилника час преди да го готвите, да постои на стайна температура. Загрейте предварително фурната на 160ºC. Направете 16 малки разреза по агнето, във всеки от които сложете скилидка чесън и стрък розмарин. Поръсете със зехтин и овкусете с черен пипер и морска сол. Сложете агнето в голяма тава за печене и сипете бяло вино и вода. Увийте хубаво с фолио и печете четири часа или до пълна готовност на месото.

2. Махнете фолиото и върнете във фурната, за да изпечете още 30 мин. до покафеняване. Извадете от фурната и оставете агнешкото да престои 20 мин. преди да го нарежете. Прецедете сока от тавата за сервиране.

3. Междувременно, нарежете на тънки филийки останалите скилидки чесън и заделете. Кипнете вода в голяма тенджера и бланширайте броколините за около минута. Загрейте зехтин в тиган на среден огън. Изпържете нарязания чесън докато си пусне аромата и добавете броколините. Пържете още около минута. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4 ч. 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта