Регистрация

Пролетни рулца със свинско

Пролетни рулца със свинско
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4961

Докажете готварските си умения с традиционно азиатско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За опаковките:

  • 3 листа соеви опаковки за китайски рулца

За пълнежа

  • 125 г свинска кайма
  • 2 с. л. соев сос
  • 1/3 чаша настърган морков
  • 2/3 чаша бобени кълнове, бланширани
  • 2 сушени гъби шиитаке
  • 1 ч. л. китайски микс 5 подправки (китайски анасон, карамфил, канела, съчуански пипер и семена от копър на прах)
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • ½ стрък пресен лук, нарязан на ивички
  • 1 ч. л. картофено нишесте

За соса

  • 1 с. л. светъл соев сос
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • зелен лук, нарязан ситно
  • черен сусам

Начин на приготвяне:

1. Бланширайте листовете от тофу за 1 минути и ги разрешете на две.

2. Залейте сушените гъби с ½ чаша гореща вода и ги оставете във водата за 15 минути.

3. Мариновайте месото в 1 с. л. соев сос за около 30 минути.

4. Нарежете бобените кълнове и ги добавете към месото заедно с моркова, петте подправки, чесъна, зеления лук и картофеното нишесте.

5. Нарежете ситно гъбите и ги смесете с пълнежа.

6. Сипете по 2 с. л. от пълнежа върху всяко тофу листче. Загърнете краищата навътре и завийте на руло. Повторете с останалите листчета.

7. Наредете рулата в съд за готвене на пара оставете да се готвят 10 минути.

8. Сервирайте рулцата заляти със соев сос, сусамово олио и наръсени със зеления лук и черния сусам.

 

Източник: pensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта