Регистрация

Провансалски гювеч с яйца на фурна



Провансалски гювеч с яйца на фурна
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1427

Зеленчукови гнезда с печени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.09.2017

Идеята за Рататуй или оригиналната френска рецепта за печени зеленчуци без животински продукти използват Лора и Стоян за основа на едно доста по-калорично, но също така шарено и изящно със своята семплост зеленчуково ястие, което се поднася със запечено яйце. Рецептата напомня и на родните мазнички гювечи, в които си партнират патладжани и тиквички, чушки и лук, кубчета домати и яйца. Става много вкусно, но си изисиква пържене.

Започва се с патладжана, за да има време да си пусне горчивината. Той се нарязва на кубчета и се осолява, а след това се оставя настрани. Комплект калифорнийски чушки или други шарени чушки по ваше желание се нарязва на кубчета, те се запържват в зехтин и се изваждат в тава. След тях се пържат заедно лук и чесън, после се вадят при чушките. После идва реда на кубчета тиквичка, а след тях - на измитите и отцедени от водата патладжани, които също се готвят в зехтин до позлатяваане. Пържените зеленчуци се смесват с кубчета пресни домати и се овкусяват със сол, пипер и розмарин. Заглаждат се в тавичката.

На няколко места върху тях се чуква по едно яйце, а след това зеленчуците с яйцата се запичат на фурна за 12-15 минути. Ако правите ордьоър, сервирайте по 1 гнездо, но ако сте решили да се нахраните с ястието, по-добре сложете поне по 2 в чиния и не забравйте да поднесете с хляб. Все пак в това основно няма месо.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 954
  2. далак
  3. бьоф
  4. овес
  5. 6
  6. яб
  7. Пак
  8. джин
  9. banitsa

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта