Регистрация

Пресни картофи с аспержи и репички



Пресни картофи с аспержи и репички
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1527

Печени картофи с кожички, поднесени със зеленчуци и медено-горчичен дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.03.2018

Тази рецепта можете да използвате като основно ястие по време на пости или диета, за гарнитура към печени меса, за пролетна салата или пък като топло предястие, с което да предходите вкусното си основно. Общо взето - само за десерт не става. Засищаща и полезна тя може да се превърне в ястие, с което да спасявате положнието в натоварените делници.

Пролетни пресни картофки с нежна ципа се измиват добре, разполовяват се по ширина и без да се белят се редят с нареза нагоре в тава. Посоляват се и се поливат със зехтин. А след това се запичат на фурна. Докато картофите се готвят, имаме време да си направим и останалите зеленчуци. Аспержите се почистват от кухата част на дръжките, белят се в долния край и се бланшират в подсолена вода. След това се шокират в ледена и се прехвърлят в купа, щом се отцедят добре от водата. Същото бланширане прилагаме и върху замразената грах и след това я пращаме при аспержите. Отделно нарязваме на тънки кръгчета и пресни репички и ги прибавяме в салатата.

Изпечените картофи оставяме да се охладят леко, а през това време правим дресинга като смесваме лимонов сок, зехтин, мед и горчица с наситнени пресни листенца мента и копър. Подправяме със сол и пипер. Вкарваме картофите при зеленчуците, овкусяваме с дресинга, разбъркваме и сервираме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта