Регистрация

Президентски ябълков сладкиш с ябълки и крем



Президентски ябълков сладкиш с ябълки и крем
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1813

Американски ябълков десерт Кафявата Бети с плодове и яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.03.2017

Ето рецептата за един сладкиш, любим на Нанси и Роналд Рейгън, сервиран в Белия дом. Това е десерт Кафявата Бети, който се прави с много ароматни сладкарски подправки, ябълки и заливка от хлебни трохи. Може да се поднесе както топъл, така и студен, като се гарнира с топка сладолед, плодово сладко, мед, заквасена сметана или приятен кадифен сладкарски яйчен сос, който също ще направим в рецептата.

Но първо да сготвим сладкиша. Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци. След това се кипват с малко вода в тенджера, добавят се стафиди, овкусяват се със захар, индийско орехче и канела. В тенджерата сипваме и царевично нишесте и варим до сгъстяване. След това плодовата сладост се прехвърля в тавичка. Смила се хляб с кафява захар и масло и с хлебните маслени трохи се поръсва сладкиша. После се пече на 200 градуса за половин час.

През това време правим соса за заливане като разбиваме във вода захар и царевично нишесте и слагаме на котлона. Добавяме темпериран жълтък, лимонов сок и лимонова кора. Махаме от огъня и разтапяме във вкусния яйчен крем малко масло. Готово - ето американски ябълков десерт с лесен френски яйчен крем.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта