Регистрация

Предястие с гъби, мащерка и горчица

Предястие с гъби, мащерка и горчица
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 11464

Веганско ястие, което трудно ще си хапнете без хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма купа нарязани различни видове гъби
  • 1 чаша качествен зехтин
  • половин чаша бял оцет
  • 2 пресни лука, нарязани на ситно
  • 3-4 стръка мащерка
  • голяма супена лъжица силна горчица
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте малко зехтин в тиган. Добавете гъбите, когато зехтинът е много горещ – така те ще зацвърчат веднага и ще добият цвят. Оставете няколко минути като разбърквате от време на време. Овкусете.

2. Прибавете нарязания лук и разбъркайте.

3. Когато гъбите променят цвета си и лукът омекне, поръсете с оцета. Целта е да се изпари бързо, а не да варите гъбите в оцет, така че го добавяйте по малко от края на тигана.

4. Сложете зехтина и бъркайте. Може би ви се струва твърде много мазнина, но тъй като това е охладено предястие, гъбите трябва да са покрити със зехтин. Прехвърлете продуктите в купа и внимателно забъркайте мащерката. След това прибавете горчицата и сол и пипер на вкус.

5.  Изчакайте гъбите да изстинат, след което ги дръжте в хладилника. Сервирайте с прясно изпечена франзела или чабата!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта