Регистрация

Постно кисело зеле със сини сливи и ориз



Постно кисело зеле със сини сливи и ориз
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2982

Мързеливи сарми - печено кисело зеле с ориз и сливи на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.12.2017

Зимна манджа без животински продукти и с народен акцент показват Лора и Стоян като правят една българска гозба от кисело зеле на фурна с ориз и сушени сини сливи. Ако ви звучи странно да се комбинират сладките сокове на плодовете със солените и леко кисели на зелето, то тази рецепта е вашия шанс да се убедите, че съчетанието на тези два продукта е идеално балансирано и носи удоволствие на небцето. А оризът в рецептата се слага само за да създаде гъстота. Ето как да си сготвите тази зимна българска рецепта, особено подходяща, ако спазвате пости или ще храните вегетарианци и вегани.

В тенжерка се сгорещява олио и в него се запържва наситнен лук. Добавя се ориз, готви се до прозрачност, налива се вода и се готви докато оризът се развари наполовина. През това време си нарязвате голяма кисела зелка на ситно. След това я добавяте в тенджерата заедно със сините сливи. Овкусява се с дафинов лист, ким, сол, червен и черен пипер. Налива се още олио и се изчаква сместа да се загрее.

Следва да прехвърлим ястието в тавичка и да го пъхнем в загрятата на 180 градуса фурна за 30-40 минути. После е готово за хапване - лекичко, апетитно и засищащо - идеална вечеря!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта