Постни спагети с фалафели и домати
Постна паста с нахутени кюфтета и вегански пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 06.03.2017
Започваме рецептата с хитър начин за приготвяне на постен пармезан. За целта взимаме любимите си ядки в суров вариант и ги изсипваме в чопър. Завъртаме няколко пъти и добавяме неактивна мая, позната още под името хранителна мая. После Завъртаме още няколко пъти и веганският пармезан е готов. Може да се използва във всички случаи, в които се слага млечният му еквивалент, както и да послужи за хрупкава панировка от ядки.
На следващ етап се заемаме със същинската част по приготвянето на едни страхотни постни спагети, които не отстъпват по вкус на пастата, обогатена с животински продукти. За сос правим апетитна доматена салца с риган, лук, чесън и босилек, която ухае на традиционния сос за паста болонезе.
След това се заемаме с най-голямото предизвикателство - направата на постни нахутени кюфтенца. Пюрираният нахут смесваме със смляно ленено семе, босилек, сушени домати, част от растителния пармезан и подправки. Панираме в още от фалшивия пармезан и пържим в зехтин.
Накрая сглабяме ястието - за основа поставяме любимата паста, сварена ал денте. Следва да залеем обилно с доматения сос, отгоре да подредим от вкусните кюфтенца, да поръсим с растителен пармезан, да поставим по листенце пресен босилек и да се насладим на едно уникално ястие без животински продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ