Регистрация

Салата с печено цвекло, паста и праз лук

Салата с печено цвекло, паста и праз лук
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3719

Невероятна италианска салата с богата комбинация от вкусове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 1 нарязан праз лук
  • 3 корена нарязано червено цвекло
  • 2 +1/2 ч.ч. цветна ротини паста или други макарони по избор
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 2 ч.л. ситно нарязан розмарин
  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз
  • сол кошер

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте резените цвекло с 1 с.л. зехтин и розмарин.  Поръсете с малко сол. Запечете в предварително загрята фурна на 200º С за около 15-18 минути.

2. Докато цвеклото се готви, сложете маслото и останалия зехтин в широк тиган и го сложете на печката. Добавете праза. Покрийте съда и гответе докато празът омекне и покафенее, около 20 минути. Бъркайте често, за да не залепне.

3. Междувременно сложете на котлона тенджера със солена вода да заври. Сложете пастата и сварете според указанията на опаковката. Оцедете и отделете настрана.

4. Щом цвеклото, празът и пастата са готови, ги смесете. Добавете оставащия розмарин, чесън и магданоз и разбъркайте хубаво. Осолете на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта