Регистрация

Постни палачинки от овесени ядки



Постни палачинки от овесени ядки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2173

Овесени палачинки без яйца и без мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.03.2018

Палачинки без животински продукти - тази идея звучи като кулинарно предизвикателство за постещи и вегани, но всъщност не е така трудно постижима. Вместо яйца се използва водата от консерва нахут, кравето мляко се заменя със соево и всичко си идва на мястото. Добавката от овесени ядки прави сладкиша или закуската още по-полезна храна, която може да изкуши дори и отричащите веганския режим на живот.

Първо се запичат фини овесени ядки на сух тиган и след това се смилат в блендер. Получава се ароматно едро брашно, което придава специфичното ухание на палачинките. В купа се смесват бялото брашно с бакпулвера, щипка сол и ванилия. Добавят се и ядките. В друг съд на пяна с миксер се разбива нахутената вода със захарта. Изглежда точно като бити белтъци. В трета съдинка се смесват соевото мляко с олиото и лимоновата кора. Млечната смес се налива при сухите съставки, разбърква се с шпатула, след това се добавя и подсладената нахутена пяна и пак се бърка.

От полученото тесто в намазнен с олио тиган се изпичат дебели малки палачинки. След това се поднасят с мед, кленов сироп, пудра захар или домашен мармалад. Засищат и изглеждат доста кокетно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта